Kaksplus.fi

sunnuntai 7. elokuuta 2016

Iso kasa MENOVINKKEJÄ

Kesäinen Suomi on pullollaan (itikoiden, vihaisten ampiaisten ja sadekuurojen lisäksi) superkivoja reissu- ja retkikohteita. Maksullisia ja maksuttomia, elämyksellisiä ja mieleenpainuvia paikkoja. Kokosin tähän postaukseen meidän lemppareita menovinkeistä. Tämän postauksen piti tulla blogiin jo muutama viikko sitten, mutta koska perheemme lomaili, en millään muistanut klikata postausta julki. Hups ja pahoittelut! Mutta hyvä toisaalta, sillä kävimme vielä tällä viikolla parissa meille uudessa paikassa ja haluan niistäkin vinkata nyt samalla. Siispä..


Huvittelupaikkoja löytyy ja paljon! Nostan peukkuja Lintsin maksuttomille laitteille. Käytiin viime vuonna ensimmäistä kertaa Powerparkissa (kokemuksia täällä) ja tänä vuonna ollaan käyty jo kahdesti Puuhamaassa. Vinkvink, Puuhamaasta sai lähtiessä ostettua seuraavan kerran sisäänpääsyliput puoleen hintaan! Hilarius Hiiren kylä näyttää olevan valitettavasti jo kiinni tältä kesältä, mutta paikka kannattaa ehdottomasti laittaa mieleen ensi kesää ajatellen.

Hilarius Hiiren kylän lähistöltä löytyy  Peurungan kylpylähotelli - kiva paikka sekin! Kävimme tällä viikolla ensimmäistä kertaa Ikaalisten kylpylässä ja tykättiin ihan hirmuisesti. Lapsille oli kaksi omaa allasta, joista toinen oli todella iso. Kylpylässä oli myös miellyttävän lämmintä ja allasosaston yhteydessä oli kiva Hilarius Hiiren perhesauna. Saunassa sai katsella Hilariuksen musiikkivideoita, joten jopa Sulo, viileydestä pitävä pikkumies, viihtyi saunan miedoissa löylyissä pitkään. Älyttömän hyvä hyvän olon kylpyläpaikka löytyy myös Vantaalta Flamingosta - taatusti kivaa perheen kesken ja aikuisten puoli tarjoaa takuuvarman rentoutumisen ilman lapsia.

Käytiin alkuviikosta ensimmäistä kertaa Turun lähettyvillä olevassa Zoolandiassa. Izumin Suvi suositteli tuota paikkaa taannoin ja todettiin se todella kivaksi! Zoolandiassa yhdistyy sopivasti tivoli, kotieläinpiha sekä leikki- ja vesipuistoilu. Sadekuuron iskiessä Zoolandiaan säntäsimme pieneen, mutta viihdyttävään, sisäleikkitilaan. Meidän piti käydä testaamassa myös Koivuniemen herran Muumaa, pikaisen googlettelun perusteella ihana paikka, mutta sadesää muutti suunnitelmia. Sinne kuitenkin ensi kesänä!

Aivan ihania päiväreissuja (toki riippuu siitä missä asutte..) kannattaa aurinkoisena päivänä tehdä esimerkiksi Porvoon vanhaan kaupunkiin, Hankoon tai Tammisaareen. Tammisaaresta löytyy Leijonapuisto - kannattaa vierailla! Aivan puiston lähettyvillä on luontokeskus, missä pääsee tutustumaan Suomen luontoon ilman sisäänpääsymaksua. Ollaan käyty myös mm. Launeen perhepuistossa Lahdessa sekä Pikku Kakkosen puistossa Tampereella. Porissa iski puolestaan pieni puistokateus Kirjurinluodolla.. Suosittelen!


Lämpimänä päivänä kannattaa ajaa Hyvinkään Sääksin uimarannalle tai Poriin Yyteriin polskimaan. Mikäli sää näyttää kaikkea muuta kuin nätiltä, on kiva suunnata esimerkiksi Helsinkiin Snadistadiin, Namilaan Saloon, Funparkiin Lempäälään tai Mehukatti Lastenmaailmaan Turkuun. Tosin sadesäällä kannattaa varautua siihen, että paikalla on jokunen muukin..

Luontoelämyksiä suosittelen hakemaan esimerkiksi Nuuksiosta. Kurkkaa kuitenkin ensin Lastenhuoneenkapinan vinkkivitoset lasten kanssa retkeilyyn ettei käy kuten meille.. Mikäli retkeillessä mielii nähdä Suomen luonnon eläimistöä, kannattaa mennä Ähtärin eläinpuistoon. Paikka on jo klassikko meidän retkikohteissa. Parkkeerattiin viimekin vuonna matkailuauto eläinpuiston leirintäalueelle sekä kuulosteltiin jos kuultaisiin yöllä susien ulvontaa.

Ja oi, henkilökohtainen kesärakkauteni on asuntomessut! Asuntomessut järjestettiin tänä vuonna Seinäjoella. Viime vuoden tunnelmia löytyy täältä sekä lastenhuoneiden osalta täältä. Tämän vuoden tunnelmista kuulette myöhemmin ♡

Hei, kuulisin mielelläni teidän suosikkipaikat ja -puuhat!

P.S Jotta matkanteko olisi mukavampaa, kurkkaa vielä lasten kanssa autoilun TOP 5-vinkit!


2 kommenttia:

  1. Ihania kesävinkkejä, vielä pitää tovi ootella, että lapset kasvaa ja pääsee muuhunkin kuin katsomaan 😊

    VastaaPoista
  2. Tosi hyviä vinkkejä lapsiperheelle ;) Meidän kesäreissun kohde oli myös yyterin camping ja porin kirjurinluoto.. Aivan ihana paikka.. Lapset haluaisivat vaan uudestaan sinne :)
    http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen.